Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η μετουσίωση της εσωτερικής ιερής φλόγας μέσω της Ενζυματκής Διατροφής



Τίτλος: Η μετουσίωση της εσωτερικής ιερής φλόγας δια μέσω της Ενζυματικής Διατροφής
Εισηγητής: Μανδράκος Βασίλης, Διαιτολόγος, Ομοιοπαθητικός, Σύμβουλος Κυτταρικής Ιατρικής
Κατηγορία: Ομιλίες - Εναλλακτική Θεραπευτική
Αίθουσα: 2


«Η #εσωτερική #ιερή #φλόγα ασπίδα του #πνεύματος»

Από τη στιγμή που ο τιτάνας Προμηθέας, με την βοήθεια της Αθηνάς, κλέβει την ιερή φλόγα, παραβαίνοντας την εντολή του Δία, αρχίζει για την ανθρωπότητα μια άλλη εποχή διαποτισμένη από την καταλυτική και δημιουργική δράση της φωτιάς.

Ο Πλάτων στον «Τίμαιο», επηρεασμένος φανερά από την Πυθαγόρεια σκέψη, αναφέρει ότι η φωτιά συνίσταται από την απλούστερη μορφή γεωμετρικού όγκου, που είναι η τετράεδρη πυραμίς. Η ιδιομορφία του γεωμετρικού όγκου της τετράεδρης πυραμίδας, θεωρητικά, κάνει το πυρ πιο ευκίνητο από τα άλλα στοιχεία.
Γίνεται φανερό ότι η πυραμίς πήρε το όνομα της από το πυρ.

Το πυρ και το φώς αποτέλεσαν τη βάση σ όλες τις θρησκείες και τις απόκρυφες επιστήμες. Το πυρ είναι η ουσία, ενώ ο καπνός , η φλόγα και το φώς αποτελούν τις εξωτερικές του εκδηλώσεις. Για τον Ηράκλειτο, το πυρ είναι η αρχή του ορατού σύμπαντος. Η φωτιά το δημιουργεί και αυτή θα το καταστρέψει. Σύμφωνα με την θεωρία του Ηράκλειτου τα χαρακτηριστικά της φωτιάς είναι:
•η καύση
•η αλλοίωση των σωμάτων μέσα από αυτή
•η μεταβολή των στοιχείων
•η κάθαρση
Αυτά τα χαρακτηριστικά της καύσης ισχύουν απόλυτα στον άνθρωπο και συνδυάζονται με τη βελονιστική θεραπεία, βάσει της οποίας η όλη διαδικασία του πυρός μέσα στο σώμα, εκπροσωπείται από την καρδιά. Η καρδιά είναι ο άρχοντας των λειτουργιών του σώματος και εκφράζει το πνεύμα. Το πνεύμα αποτελεί την πεμπτουσία της ζωής και η υγεία του κρατά τον άνθρωπο ζωντανό.
Το πνεύμα, όπως περιγράφεται στην Ιπποκράτεια θεωρία , αποτελεί την καθαρή ενέργεια, προϊόν διαδικασίας καύσης των τροφών.

Μετουσίωση είναι η διαδικασία ένωσης των στοιχείων των τροφών με τη δική μας ύλη μέσω βιολογικών μηχανισμών του οργανισμού. Η ενεργειακή μετουσίωση αρχίζει με το μαγείρεμα του φαγητού. Η φωτιά αλλοιώνει τις τροφές, οι οποίες με τη δράση της γίνονται εύπεπτες και αφομοιώσιμες. Την ενεργειακή λειτουργία της καύσης έχει αναλάβει ο τριπλός θερμαστής (τρείς εστίες καύσης: άνω, μέσος & κάτω θερμαστής). Με τη λειτουργία του πυρός μέσα στον οργανισμό διασπάται η τροφή, απαλλάσσεται από το σχήμα της, μετουσιώνεται, εξαγνίζεται με την επενέργεια του ουράνιου οξυγόνου και τελικά δημιουργεί το πνεύμα.

Το υλικό υπόβαθρο για τις ανωτέρω λειτουργίες είναι το αίμα. Το αίμα ως υγρό μέσα στο σώμα, εκφράζει τη θέληση της φωτιάς. Η φωτιά αποτελεί την κινητήρια δύναμη, ενώ το αίμα, δεν είναι παρά ο εκφραστής αυτής της κίνησης. Η ποσότητα της φωτιάς μέσα στο σώμα, θα κάνει το αίμα να κινείται γρήγορα ή αργά. Το αίμα αποτελεί την έκφραση της κίνησης του πνεύματος (πνέω – πνοή – κίνηση) γιατί το πνεύμα δεν είναι παρά ο σπινθήρας της ζωής.

Τα #ενζυμα είναι οι φλογίτσες που διατηρούν το αειζωον πυρ και ενσωματώνουν το ρόλο της μετουσίωσης της ζώσας ύλης. Τα ένζυμα είναι το κλειδί της #μακροζωίας. Χωρίς ενζυμα οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, τα φρούτα δεν θα ωρίμαζαν, τα φύλλα δεν θα άλλαζαν χρώμα και δε θα υπήρχαμε. Εάν η τροφή δεν διασπάστηκε ποτέ στην πεπτική οδό, τότε απλά πέρασε από μέσα μας. Η χειρότερα είναι ακόμα εκεί. Χωρίς ενζυμα επέρχεται η γήρανση, δημιουργείται βλάβη των κυττάρων και τελικά επέρχεται μετάλλαξη του DNA.

Κάθε επιλογή τροφής θέτει δύο ερωτήματα: θα θρέψει το σώμα ή θα φράξει το σώμα? Η εφαρμογή της #ενζυματικής #διατροφής οδηγεί σε αληθινή θρέψη των κυττάρων μας. Η ενζυματική διατροφή είναι βασικός κλάδος της εφαρμοσμένης #διαιτολογίας ή #διαιτητικής, όπου ένα καινούργιο διαιτολόγιο παρεμβαίνει στο υφιστάμενο #τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας εναλλαγή ή σύνθεση στοιχείων, και καθιστά τον οργανισμό πιο βιοδιαθέσιμο σε#θρεπτικές #ουσίες.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ