Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Διαχείριση του Άγχους με απλές ρεφλεξολογικές τεχνικές



Τίτλος: Διαχείριση του Άγχους με απλές ρεφλεξολογικές τεχνικές
Εισηγήτρια Αφροδίτη Καψίλη, Ρεφλεξολόγος, Εκπαιδευτικός
Κατηγορία:Βιωματικά Εργαστήρια - Φυσικές & Ενεργειακές Θεραπείες
Αίθουσα: 4



Ο όρος #άγχος (ή στρες) προέρχεται από το ρήμα άγχω, που στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω. Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή ή σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων.

Το άγχος μπορεί να έχει ψυχογενή προέλευση ή μπορεί να είναι συνέπεια σωματικής πάθησης. Επιπλέον, εξαρτάται από τις γνωστικές, συναισθηματικές διεργασίες, τον τρόπο ζωής του ατόμου και τον τρόπο αντίληψης του. Κάθε άτομο έχει ένα ορισμένο βαθμό άγχους, ο οποίος θεωρείται φυσιολογικός κάτω από ορισμένες περιστάσεις. Σε κάποιες άλλες όμως περιπτώσεις αυξημένου άγχους, προξενεί κακό και συντελεί στο να υπολειτουργεί το άτομο στις δραστηριότητες του και στο να επηρεάζεται αρνητικά η υγεία του.

Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε πώς με απλούς χειρισμούς#Ρεφλεξολογίας, μπορούμε να βελτιώσουμε την ισορροπία του νευρικού μας συστήματος και να ανακουφιστούμε από το στρες. Η Ρεφλεξολογία αποσκοπεί στην #χαλάρωση και την #εξισορρόπηση των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι μια ήπια συμπληρωματική αγωγή που βασίζεται στην αρχή ότι στα πέλματα των ποδιών υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία για όλα τα συστήματα του οργανισμού. Εξασκώντας πιέσεις και ειδικούς χειρισμούς μπορούμε να επέμβουμε σε κομβικά σημεία και να εξισορροπήσουμε τις λειτουργίες του οργανισμού μας, με κυριότερη αυτή του νευρικού συστήματος.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ