Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Εκριζώνοντας τα αίτια που προκαλούν τις ασθένειες, με τη Γιόγκα


Εισηγήτρια: Κοσσυφίδου Ελένη - Ananda
Κατηγορία:Ομιλίες - Άσκηση - Κίνηση - Έκφραση
Αίθουσα: Lobby Suite Ισόγειο


Η #Γιόγκα είναι ένα αρχέγονο επιστημονικό σύστημα μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τους προσωπικούς του περιορισμούς και να φέρει #αρμονία και #ισορροπία στο #σώμα, στο #νου και στο #πνεύμα του.

Η Γιόγκα ενδείκνυται στην αντιμετώπιση:
•#προβλημάτων στο καρδιακό, κυκλοφορικό, ενδοκρινικό σύστημα κλπ
•προβλημάτων στον #αυχένα, ισχιαλγιών, αρθρίτιδας κ.α.
•προβλημάτων #γονιμότητας και #ορμονικών #διαταραχών #πονοκεφάλων,#αϋπνιών, #ταχυπαλμιών, αυξημένης αρτηριακής πίεσης
•προβλημάτων #άσθματος, καθώς βελτιώνει σημαντικά την #αναπνοή

Επιπλέον, βοηθάει τους #διαβητικούς, επειδή μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό και την κακή χοληστερίνη. Συνήθως, μετά από ένα διάστημα ενασχόλησης με τη Γιόγκα, ο οργανισμός αποβάλλει τις κακές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή) και αλλάζει τον τρόπο ζωής του ανθρώπου προς το καλύτερο. Σε ψυχολογικό επίπεδο, η Γιόγκα μειώνει τις εκρήξεις θυμού, τα συμπτώματα της κατάθλιψης, επαναφέρει την αυτοεκτίμηση και συνεπώς βοηθά στις καλύτερες κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις.
Γενικότερα, η Γιόγκα αυξάνει τη #νοητική #διαύγεια και ευθυκρισία. Ως εκ τούτου, αναπτύσσεται η δημιουργικότητα και η συγκέντρωση με αποτέλεσμα την επίτευξη των στόχων. Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα είναι αίσθηση της γαλήνης, της ειρήνης, της ευτυχίας που προσφέρει και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν, με τη δύναμη της ψυχής. Σίγουρα η Γιόγκα δε μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Υπάρχουν ιατρικές πανεπιστημιακές έρευνες οι οποίες τεκμηριώνουν τα πλείστα οφέλη που προσφέρει ή Γιόγκα. Στο εξωτερικό, την χρησιμοποιούν συχνά σε νοσοκομεία και κλινικές για αποθεραπεία μετεγχειρητική και για αποκατάσταση από βαριές σωματικές και ψυχικές παθήσεις.

Όλα αυτά η Γιόγκα τα επιτυγχάνει μέσω της ενδυνάμωσης του αιθερικού –#ενεργειακού #σώματος του ανθρώπου, το οποίο είναι η βάση που θρέφει και δομεί το φυσικό μας σώμα. Μπορούμε να πούμε, μεταφορικά και κυριολεκτικά, πως είναι το πρόπλασμα ή το καλούπι που δομεί την ύλη της κυτταρικής μας δομής. Αφυπνίζει τα ληθαργημένα προγράμματα αυτοθεραπείας του υποσυνειδήτου και αποκαθιστά τη ροή ενέργειας σε όλα τα κανάλια του σώματος, με αποτέλεσμα να επέρχεται η φυσική λειτουργία σε όλα τα συστήματα του οργανισμού.

Η Γιόγκα προσφέρει νοητική #εξισορρόπηση στον ασκούμενο. Τον προετοιμάζει σιγά- σιγά για την ανάπτυξη της συνειδητότητάς του. Αυτό σημαίνει πως τον παίρνει από την απλή συνειδητή λειτουργία των 5 αισθήσεων και τον ανεβάζει σκαλοπάτι- σκαλοπάτι στις 1003 υπεραισθήσεις της υπερσυνειδητής λειτουργίας του νου του, αυξάνοντας, μέσω της άσκησης, τις συχνότητες των δονήσεις του αιθερικό-φυσικού σώματος.

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της Γιόγκα: να δημιουργήσει ένα υγιές, εύπλαστο, #δυνατό #σώμα, που θα μπορεί να αντέξει τις υψηλές συχνότητες των δονήσεων που θα παραχθούν στο ξύπνημα της υπερσυνειδητής λειτουργίας του νου, μέσω του Διαλογισμού. Όπως ακριβώς χρειαζόμαστε έναν μετασχηματιστή για να προστατεύσουμε ένα μηχάνημα να μην καεί από μία υψηλή τάση, έτσι χρειαζόμαστε κι ένα γερό πνευματικό όχημα που θα μας ταξιδέψει ως τους ανώτερους κραδασμούς της Ουράνια Κατοικία μας.
Η Γιόγκα μετατρέπει τους ανθρώπους από αδύναμους, άρρωστους, αγχωμένους, καταθλιπτικούς, με τάσεις πανικού και δυστυχισμένους, σε ανθρώπους δυνατούς, υγιής, πλημμυρισμένους από δύναμη ζωής, με σκοπό και νόημα στη ζωή τους.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ