Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Υπάρχει τρόπος να απελευθερωθούμε από τα βιώματα του παρελθόντος


Ομιλητής:Βλαχοπούλου Χριστίνα
Κατηγορία:Ομιλίες - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη
Αίθουσα Lobby Suite Ισόγειο


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί αντιδρούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε θέματα δέσμευσης η απόρριψης. Για ποιο λόγο αποφεύγουμε να νιώσουμε και να εκφράσουμε #συναισθήματα η γιατί είμαστε πάντα υποχωρητικοί στις ανάγκες των άλλων. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο οι εμπειρίες της παιδικής μας ηλικίας επηρεάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Σύμφωνα με την θεωρία του Δεσμού το είδος και η ποιότητα της σχέσης ανάμεσα στο βρέφος και τον βασικό φροντιστή του επηρεάζει σημαντικά την συμπεριφορά και τις μελλοντικές διαπροσωπικές του σχέσεις. Βασισμένη στην παραπάνω θεωρία, η #θεραπεία #Σχημάτων εξηγεί ότι οι ακάλυπτες συναισθηματικές ανάγκες και οι αρνητικές εμπειρίες της παιδικής ηλικίας σε συνδυασμό με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου οδηγούν στην ανάπτυξη σχημάτων / πρότυπων και αν και σαφώς δυσλειτουργικά, έχουν ισχυρή τάση διατήρησης στην ενήλικη ζωή. Κάνουν το άτομο να δυσλειτουργεί αλλά συγχρόνως αποτελούν μέρος της ταυτότητας και της πραγματικότητας του.

H Θεραπεία #σχημάτων είναι ένα ψυχοθεραπευτικό μοντέλο που προέκυψε ως προσπάθεια αντιμετώπισης των χρόνιων συναισθηματικών δυσκολιών και προβλημάτων σχέσεων. Μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις και τεχνικές, η συγκεκριμένη θεραπεία βοηθά το άτομο να εντοπίσει το «σχήμα» και μετά να αλλάξει, υιοθετώντας υγιείς συμπεριφορές και επιλογές.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ