Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σώμα - Ψυχισμός - Πνεύμα: η ενότητα τους αποδεικνύεται πλέον επιστημονικά και μας θεραπεύει.


Εισηγητής: Ph.D Αναστασίου Ιωάννης
Κατηγορία : Ομιλίες - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη
Αίθουσα : 5


Αναγνωρίζουμε τις πεποιθήσεις μας και τους μηχανισμούς ανισορροπίας της ζωής μας. Μπροστά στα αδιέξοδά της σημερινής εποχής, χρειάζεται αναζήτηση για τις πιο βασικές αιτίες τους και το νόημα τους.

Θα παρουσιασθούν σύγχρονες επιστημονικές και καινοτόμες γνώσεις, πρωτόγνωρες στην Ελλάδα, πάνω στον μηχανισμό της δημιουργίας κάθε ανισορροπίας που ζούμε και στους τρόπους να τις ξεπεράσουμε. Όλα τα στοιχεία βασίζονται αποκλειστικά σε αποδεδειγμένες επιστημονικές γνώσεις και παρουσιάζονται χωρίς να χρειάζεται κάποια επιστημονική κατάρτιση για την κατανόησή τους.

#Χαρτογραφούμε τους #ψυχικούς και #νοητικούς #μηχανισμούς #ασθένειαςκαι #ίασης. Υπάρχει μέσα μας μια λεπτομερής χαρτογράφηση-σύνδεση μεταξύ του κάθε συγκεκριμένου προβλήματός μας από την μία πλευρά, με τον ψυχισμό - συναισθηματικό μας κόσμο και τον εγκέφαλό μας από την άλλη. Θα εντοπίσουμε τις ανισορροπίες στον ψυχισμό και στο #σώμα μας, με τον απόλυτα επιβεβαιωμένο μηχανισμό της εμφάνισης μιας ασθένειας και της ίασης της, χάρη στις συνταρακτικές ανακαλύψεις του Δρ. Χάμερ, πολλών συνεχιστών του και άλλων ερευνητών που πήγαν πολύ μακριά.
Θα ανακαλύψουμε τότε, με αποδείξεις, πώς είναι δυνατόν οι ερμηνείες και πεποιθήσεις μας για το κάθε τι (η δική μας πραγματικότητά) να μας κυβερνούν εν αγνοία μας. Θα χρειασθεί να τις αναθεωρήσουμε, παίρνοντας επιτέλους την υγεία και την ζωή μας στα χέρια μας.

Ανακαλύπτουμε την αληθινή φύση της πραγματικότητας, που είναι υπεύθυνη για την θαυμαστή ενότητα του Ανθρώπου αλλά και που είναι πολύ διαφορετική από αυτό που νομίζουμε.
Λύνονται τα βασικά «μυστήρια», όπως ο μηχανισμός της σκέψης, η πραγματική υφή της θεμελιώδους έννοιας του χρόνου, συγκλονιστικές ανθρώπινες εμπειρίες επιστημονικά τεκμηριωμένες, ο πραγματικός ρόλος των μικροβίων, τα περιοριστικά και συχνά λανθασμένα «πιστεύω» των επιστημών που διαιωνίζονται επισήμως, κτλ. Αναδύονται οι βασικοί νόμοι τόσο της ίδιας της Δημιουργίας, όσο και της δικής μας υπόστασης. Αντιλαμβανόμαστε το πως οικοδομούμε την δική μας πραγματικότητα για το κάθε τι κι' αυτές οι γνώσεις θα μας προετοιμάσουν για την συνέχεια στην ζωή μας.

Η διάλεξη έχει την φιλοδοξία να στερεώσει μέσα μας την πεποίθηση για την βαθιά ενότητα «#Σώμα - #Ψυχισμός – #Πνεύμα» που μας θεραπεύει με τον θεμελιώδη μηχανισμό ασθένειας - ίασης και να μας δώσει ένα άνοιγμα στην κατανόηση για την φύση της πραγματικότητας. Όλα έχουν νόημα και αναζητούν την συνειδητοποίησή τους από τον παρατηρητή και δεν αφήνουν καμία θέση στο «τυχαίο» και την ανευθυνότητά του. Το ίδιο (καμία τυχαιότητα) συμβαίνει και στο Σύμπαν, αυτό που φαίνεται ότι είναι έξω από εμάς.

Το να βρούμε την έξοδο από τις όποιες κρίσεις μας, επανακτώντας τις ισορροπίες μας, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και την επανεξέταση των «πιστεύω» μας. Η καθαρή εικόνα της πραγματικότητάς μας και η δυνατότητα ελέγχου της από εμάς τους ίδιους θα αλλάξει το βλέμμα μας για την ζωή και την πορεία μας μέσα σ’ αυτήν, πέρα από οποιαδήποτε θεραπεία, που είναι συνήθως ο πρώτος μας στόχος.


1. Το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή συνθέτουν το ενιαίο Ένα που ονομάζουμε σύμπαν. Κατανοώντας αυτήν την αλήθεια, μπορούμε πραγματικά να βελτιώσουμε τη ζωή και την υγεία μας.

Διεπιστημονική σύνθεση με καινοτόμες, ανατρεπτικές γνώσεις και εμπειρίες που ρίχνουν επιτέλους φως στην Αλήθεια για τον αυτόματο μηχανισμό που υπάρχει μέσα μας στην εμφάνιση των ασθενειών και της θεραπείας των. Μία απόλυτα δομημένη κατανόηση που ενώνει όλα τα επίπεδα του Ανθρώπου και προτρέπει τον ασθενή να αναζητήσει την ενότητά του αναθεωρώντας τα "πιστεύω" του και να την επιτύχει απλά και μεθοδικά.

2)
Αν γνωρίζουμε τη φύση της πραγματικότητας στο σύμπαν και στο φαινόμενο της ζωής, δεν επιδιώκουμε μόνο την ίαση του ασθενούς, αλλά και τον εμπλουτισμό της ύπαρξής του.

Η φύση της πραγματικότητας, στο Σύμπαν και στο φαινόμενο της Ζωής, είναι πολύ διαφορετική απ' αυτήν2. που πλατιά διδάσκεται, και καινοτόμες επιστημονικές έρευνες εξηγούν τις μέχρι τώρα αόρατες βάσεις στις οποίες στηρίζονται οι διάφορες ολιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις (ενεργειακές, ψυχολογικές, πνευματικές). Αυτή η βαθύτερη και πληρέστερη κατανόηση προωθεί παράλληλα και υποχρεωτικά τον ασθενή όχι μόνο προς την ίασή του αλλά και προς την προσωπική του εξέλιξη και τον εμπλουτισμό της ύπαρξής του.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Πολυχώρος Χείρωνας
Κτήμα Νοόσφαιρα