Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η Μέθοδος ThetaHealing ως μέσο απελευ/σης της Ερωτικής Ενέργειας εναρμόνισης των προσωπικών σχέσεων.


Εισηγήτρια: Τελίδου Μαρία,
Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Θήτα, Σύμβουλος Ευεξίας.
Κατηγορία:Ομιλίες - Φυσικές & Ενεργειακές Θεραπείες
Αίθουσα 2


Σε αυτήν την διάλεξη θα ανακαλύψετε πως η Μέθοδος Θήτα θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις υποσυνείδητες αρνητικές πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν
να απολαύσετε την ανθρώπινη επαφή με έναν σύντροφο, να απολαύσετε τον έρωτα και το ερωτικό συναίσθημα, να απογειώσετε την ερωτική επιθυμία σε θεϊκή έκσταση και να βρείτε τον ενθουσιασμό και τον έρωτα σε όλους τους τομείς της ζωής. Παραδείγματα τέτοιων δυσλειτουργικών πεποιθήσεων είναι «Όποιος μ’ αγαπάει, μ’ εγκαταλείπει» ή «Αν παντρευτώ θα χάσω την ελευθερία μου» ή ακόμα «Η αγάπη πονάει».

Ο Έρωτας ως θεότητα σε όλες τις αρχαίες θρησκείες και φιλοσοφίες είναι η δημιουργική δύναμη που ενώνει τους δύο πόλους, που ταυτίζει τα δύο άκρα, που λειτουργεί πέρα από την λογική και τη σκέψη ακριβώς γιατί με αυτήν την ένωση παράγεται η αγάπη και η αγάπη είναι ακατανόητη στον κοινό νου. Μόνο με ένα θεϊκό νου μπορούμε να κατανοήσουμε την αγάπη.
Η ανθρώπινη ερωτική ενέργεια είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει ένα καινούργιο ον. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και η πρώτη ενέργεια που, όποιος θέλει να ελέγξει τον άνθρωπο και την ουσία του, προσπαθεί να υποτάξει. Ανά του αιώνες, με υποχθόνιους, υποσυνείδητους τρόπους πολλά συστήματα και σχολές, είτε θρησκευτικές είτε άλλου είδους, προσπαθούν να βάλουν σε πλαίσια νόμων και κανόνων την ερωτική ενέργεια του ανθρώπου ξέροντας ότι είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να τον χαλιναγωγήσουν. Προφανώς, γιατί και τα άτομα που πρεσβεύουν αυτά τα συστήματα είναι χαλιναγωγημένα με τον ίδιο τρόπο. Παραδείγματα τέτοιων κανόνων είναι: «η ερωτική πράξη είναι βρώμικη», «για να φτάσεις στο Θεό πρέπει να είσαι άγαμος» και «επιτρέπεται ο έρωτας μόνο μετά το γάμο».

Μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις συλλογικές αρνητικές πεποιθήσεις και να βρούμε ξανά, ο καθένας μέσα του, τον φυσικό αυθόρμητο τρόπο να διαχειριζόμαστε την ερωτική ενέργεια μας ως αναπόσπαστο μέρος του εαυτού μας και ως τρόπο υγιούς επικοινωνίας με τους άλλους.

Ο άνθρωπος δυστυχεί σε μεγάλο βαθμό ακριβώς διότι δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα και με θεϊκό τρόπο την ερωτική - δημιουργική του ενέργεια. Η Μέθοδος Θήτα προσφέρει τις τεχνικές με τις οποίες ο άνθρωπος έχει πλέον τη δυνατότητα να ανοίξει την πόρτα της καρδιάς του και να επιτρέψει την πρόσβαση του στον θεϊκό νου, που είναι κομμάτι του εαυτού του, ούτως ή άλλως. Η μέθοδος Θήτα αξιοποιεί ένα Διαλογισμό που φέρνει το νου σε συνειδησιακή κατάσταση κυμάτων Θήτα και έτσι το άτομο αναπτύσσει τις διαισθητικές του ικανότητες. Με αναπτυγμένη διαίσθηση μπορεί να κατανοήσει πλήρως τον εαυτό του και να φέρει σε αρμονία στις προσωπικές του σχέσεις.

Έτσι θα μπορέσει να κατανοήσει μέσα από το θεϊκό πρίσμα τη φυσική ανθρώπινη ερωτική του - δημιουργική ενέργεια και να τη διοχετεύσει και κατευθύνει με έναν τρόπο που θα προάγει την υγεία του, την πνευματική του ανύψωση, την ουσιαστική αλληλεπίδρασή του με τους συνανθρώπους του και την ορθή και αυθόρμητη, γεμάτη αγάπη, τοποθέτηση του απέναντι στη ζωή και το νόημά της.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ