Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Εκ Γενετής Σημάδια: Μία εναλλακτική προσέγγιση στην αιτιολόγηση


Εισηγητής: Κομιανός Αθανάσιος
Κατηγορία: Ομιλίες - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη
Αίθουσα: Αριστοτέλης 2 8ος όρ.


Η σύγχρονη κυρίαρχη επιστημονική προσέγγιση αδυνατεί κατά το πλείστον να αιτιολογήσει το πως και το γιατί της ύπαρξης των συγγενών σπίλων ή των#εκ #γενετής #σημείων. Οι αναγωγικές βιολογικές και ιατρικές προσεγγίσεις αδυνατούν να συμβάλλουν στην κατανόηση του μηχανισμού βάσει του οποίου σχηματίζονται επί του σώματος τα εκ γενετής #σημάδια. Το εξήντα τα εκατό των συγγενών σπίλων όπως ονομάζονται επιστημονικά τα εκ γενετής σημάδια δεν μπορούν να εξηγηθούν ούτε με την #κληρονομικότητα αλλά ούτε να αποδοθούν σ’ άλλους #βιολογικούς #παράγοντες.


Ο Νάσος Κομιανός σ΄ αυτό τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτει θα προσπαθήσει να παρουσιάσει περιληπτικά την πενηντάχρονη έρευνα του θέματος από τον καθηγητή ψυχιατρικής Ian Stevenson του Πανεπιστημίου της Virginia. Σχηματικά και μ’ απτά παραδείγματα θα προσπαθήσει να δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να κατανοήσει εν μέρει γιατί και με ποιο τρόπο σχηματίζονται τα σημάδια αυτά επί του σώματος. Θα μας δώσει να καταλάβουμε πως με την ενεργοποίηση κάποιας μορφογενετικής ενέργειας η ψυχή έχει την δυνατότητα να αποτυπώσει επί του σώματος σημάδια με συγκεκριμένα σχήματα, μορφές και ποιότητες.

1)
Έχετε σημάδια εκ γενετής επάνω στο σώμα σας; Δεν μιλάμε για ελιές, μιλάμε για σπίλους, λεκέδες ή παράξενα σημάδια. Αν ναι, ίσως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσετε γιατί τα έχετε. Ίσως η υπόθεση που θα σας παρουσιάσω να σας απαντά στο ερώτημα για ποιο λόγο τα έχετε.


2)
Ένα μικρό ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού φέρει αποτυπώματα επί του σώματος που δεν επιδέχονται εξήγησης. Οι παρούσες γνώσεις της#φυσιολογίας αδυνατούν να εξηγήσουν το πως η πλειονότητα αυτών των σημαδιών σχηματίζεται. Κι’ όμως υπάρχει μία εναλλακτική εξήγηση που αν γίνει αποδεκτή ανατρέπει τα ως τώρα επιστημονικά δεδομένα και μας απαντά σε αιώνια ερωτηματικά.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ