Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Εσωτερικές τέχνες Τάι Τσι και Τσι Κονγκ για ψυχική και σωματική ευεξία.


Εισηγήτρια :Τυλλιανάκη Λυδία
Κατηγορία:Βιωματικά Εργαστήρια - Άσκηση - Κίνηση - Έκφραση
Αίθουσα: 4


Δωρεάν άσκηση για όλους από 8 έως 75 χρόνων

Στη σύγχρονη εποχή μας βομβαρδιζόμαστε από τεράστιες ποσότητες πληροφόρησης και ζούμε ως επί το πλείστον σε εσωτερικούς χώρους, μακριά από τη φύση, μια καθιστική ζωή. Αυτό έχει ως επίπτωση την παρεμπόδιση της ροής της φυσικής μας ενέργειας, που έχει ανάγκη για κίνηση, καθαρό αέρα και ηρεμία, με αποτέλεσμα τα εσωτερικά όργανα να δυσλειτουργούν και να προκαλούνται ασθένειες.

Το Τai chi chuan και το Chi gong είναι τέχνες που βοηθούν στην ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας, την ηρεμία του νευρικού συστήματος, το άνοιγμα της αναπνοής, την ανακούφιση των κλειδώσεων και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Βελτιώνουν την αναπαραγωγή των κυττάρων, βοηθούν στην αϋπνία και λειτουργούν ως προληπτική #άσκηση για διάφορες ασθένειες. Αναπτύσσουν την υπομονή και δημιουργούν εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είναι ασκήσεις που μπορούν να εξασκηθούν ανεξαρτήτως ηλικίας έως και τα βαθιά γεράματα. Μέσα από τις ασκήσεις αυτές διευκολύνεται η ροή της ενέργειας και η καλύτερη αιμάτωση των ζωτικών οργάνων και η αναπνοή γίνεται βαθύτερη.

Οι αρχές αυτών των τεχνών βρίσκονται την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Στην Κίνα εξασκούνται στα πάρκα νωρίς το πρωί και μπορείτε να δείτε αυτές τις τέχνες να εφαρμόζονται σε νοσοκομεία από ασθενείς και να είναι μέρος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Στο βιωματικό εργαστήρι, αφού γίνει κάποια πρώτη παρουσίαση και μια μικρή ομιλία, θα διδαχθούν κάποιες απλές ασκήσεις ήπιας μορφής, που θα μπορούν να τις ακολουθήσουν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας η φυσικής κατάστασης.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ