Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ολιστική μαιευτική γυναικολογία Υποβοήθηση υπογόνιμου ζευγαριού



Τίτλος :Ολιστική μαιευτική γυναικολογία Υποβοήθηση υπογόνιμου ζευγαριού.
Κατηγορία :Ομιλίες - Εναλλακτική Θεραπευτική
Εισηγητής: Γκικόντες Ευάγγελος
Αίθουσα: 5


Ο όρος #Ολιστική #Υγεία ενσωματώνεται στην Ολιστική Ιατρική, η οποία εξετάζει την υγεία σε όλα τα επίπεδα. Η Ολιστική Ιατρική έχει ως στόχο να εξετάζει τον άνθρωπο ως ενιαίο ψυχοοργανικό σύνολο. Με άλλα λόγια, ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική-ψυχική-σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Γι’ αυτό, στόχος της Ολιστικής Ιατρικής είναι η υιοθέτηση σωστών #θεραπευτικών #μεθόδων, που οδηγούν στην πραγματική αιτία της πάθησης, με σκοπό μια αποτελεσματική#θεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια στο χώρο της #μαιευτικής ανθεί η #εξωσωματική#γονιμοποίηση. Παρά τις επίμονες προσπάθειες, πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να μείνουν έγκυες. Η ολιστική μαιευτική γυναικολογία προτείνει μια ολιστική προσέγγιση στην υποβοήθηση του υπογόνιμου ζευγαριού. Αντιμετωπίζει τη γυναίκα όχι ως μόνο 2 ωοθήκες αλλά ως ολόκληρο οργανισμό.

Πιο αναλυτικά, από τις ωοθήκες περνά το αίμα. Με το αίμα μεταφέρονται θρεπτικές αλλά και τοξικές ουσίες. Επομένως, ένας πρώτος στόχος είναι να καθαρίσουμε το αίμα μέσω υδροθεραπείας παχέως εντέρου. Επιπλέον, μια γυναίκα για να μείνει έγκυος πρέπει να έχει #υψηλό #ανοσολογικό επίπεδο. Το τονωμένο ανοσολογικό έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει την πάσχουσα ωοθήκη και έτσι βελτιώνεται η εμφυτευτική ικανότητα του #ενδομητρίου. Ένας δεύτερος στόχος συνεπώς είναι η αύξηση του ανοσολογικού επιπέδου.

Ο #οργανισμός διαθέτει το δικό του ορμονορυθμιστικό σύστημα. Οι ενέσιμες θεραπείες με ορμόνες βγάζουν τον οργανισμό εκτός ισορροπίας, επιβαρύνουν το συκώτι και τους νεφρούς και προκαλούν πτώση του επιπέδου υγείας που συμβάλλει στο πρόβλημα #υπογονιμότητας.

Η #ολιστική #μαιευτική #γυναικολογία δεν ανταγωνίζεται την εξωσωματική γονιμοποίηση. Αντίθετα τη συμπληρώνει. Προσθέτει ένα αρχικό και απαραίτητο στάδιο αξιολόγησης του υπογόνιμου ζευγαριού στα υπάρχοντα 4 της εξωσωματικής γονιμοποίησης (διέγερση ωοθηκών, ωοληψία, μικρογονιμοποίηση, εμβρυομεταφορά). Στο στάδιο αυτό δίνεται έμφαση στην ιδιαιτερότητα του ζευγαριού και με συγκεκριμένες μεθόδους (βιοθεραπεία και φυτικά σκευάσματα) αυξάνεται το ανοσολογικό σύστημα που με τη σειρά του αντιμετωπίζει οτιδήποτε εμποδίζει τη γονιμοποίηση.

Μεγάλο είναι το επιστημονικό ενδιαφέρον και για το θέμα της εμμηνόπαυσης. Πρόκειται για μια περίοδο, στη ζωή της γυναίκας, που συνοδεύεται από πολλές παρενέργειες (αύξηση χοληστερίνης, ξηρότητα κόλπου, ουρολοιμώξεις, αδυναμία απώλειας βάρους, οστεοπόρωση, κατάθλιψη) και αυξημένη επικινδυνότητα για εγκεφαλικά επεισόδια. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να αναγνωρίσουν το σύνολο των συμπτωμάτων αυτών ως απόρροια της εμμηνόπαυσης. Η ολιστική προσέγγιση μπορεί να παρακολουθήσει και να στηρίξει την εμμηνόπαυση με φυσικούς τρόπους, χωρίς ορμονική παρέμβαση. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις γυναικών που μετά τη χορήγηση φυτικών σκευασμάτων επανήλθε η περίοδος

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ