Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Το Μέλλον Ήρθε πιο Νωρίς


Εισηγητής: Μεταξάτος Παναγιώτης
Κατηγορία: Βιωματικά Εργαστήρια - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη.
Αίθουσα: 4


Βιωματικό εργαστήριο από τον Παναγιώτη Μεταξάτου βασισμένο στο νέο βιβλίο του.
Όταν νομίζεις πως ξέρεις τις απαντήσεις, η ζωή σου αλλάζει τις ερωτήσεις.
Στις μέρες µας η #ανθρώπινη #εξέλιξη έχει µία κορύφωση τέτοια, ώστε ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί να παρακολουθήσει το ρυθμό, κατ’ αρχάς, και να προβλέψει τη συνέχεια.
Οι νέες πληροφορίες εμφανίζονται από παντού και πολλές φορές δημιουργούν σύγχυση µε την αντιφατικότητά τους.
Οι άνθρωποι συνήθως δεν παίρνουν αποφάσεις ή γίνονται υπερβολικά συντηρητικοί. Όταν δεν παίρνεις απόφαση, έχεις πάρει απόφαση. Το να µην πάρεις απόφαση είναι κι αυτό μια απόφαση!
Όταν γίνεσαι συντηρητικός σκέπτεσαι αμυντικά, σχεδόν πάντα µε το ατομικό σου συμφέρον, που τις πιο πολλές φορές συγκρούεται µε το συλλογικό. Μακροπρόθεσμα οι εξελίξεις δεν σε δικαιώνουν και νιώθεις προδομένος και απογοητευμένος.
Το εργαστήριο που θα γίνει εδώ είναι μια μίνι εκδοχή του εξάωρου εργαστηρίου που στόχο έχει να καταλάβουν οι συμμετέχοντες πού βρίσκονται, να ξεκαθαρίσουν πού θέλουν να πάνε και να πάρουν τα εφόδια για να το κάνουν.
ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
1. #Αυτοπεποίθηση – Αυτοεικόνα
Για τον περισσότερο κόσμο η χαμηλή αυτοεκτίμηση σημαίνει «μικρή εικόνα» για τον εαυτό του. Δηλαδή υποκρύπτεται φόβος που τον κάνει να αισθάνεται πως δεν θ’ ανταποκριθεί, δεν θα τα καταφέρει, δεν μπορεί ν’ ανταγωνιστεί τους άλλους, είναι λίγος.
Αυτό έχει επίδραση στους στόχους και στα όνειρα που κάνει. Περιορίζει τη ζωή του, δεν αντιδρά.

2. Νίκησε αυτό που σε νικά
«Αυτό που δεν μπορείς να ανατρέψεις είναι αυτό που πιστεύεις πως είναι αλήθεια». Δεν αμφισβητείς αυτά που πιστεύεις. Αμφισβητείς αυτά που νομίζεις ότι δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια.
Αν μέσα στο σύστημα των πιστεύω, των αξιών σου που δέχθηκες και υιοθέτησες από παιδί υπάρχουν πεποιθήσεις που σε κατατάσσουν σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων όπως «Εμείς είμαστε φτωχοί αλλά τίμιοι», πολύ δύσκολα θα ξεφύγεις από το φτωχός, αφού το αντίθετό του, το πλούσιος, μπορεί να έχει καταγραφεί αντίστοιχα με το άτιμος.
Λογικά έχεις δεχτεί ότι ο κόσμος χωρίζεται στους φτωχούς τίμιους και στους πλούσιους άτιμους.
Για να εξουδετερώσεις ένα πιστεύω ή φόβο χρειάζεται να κάνεις τη νέα εγγραφή στη θέση της παλιάς στο υποσυνείδητό σου.

3. #Προσποίηση, η τέχνη της ζωής
Ο περισσότερος κόσμος αισθάνεται την προσποίηση σαν κάτι αρνητικό, σαν ξεγέλασμα, σαν κάποιος να κρύβει την αλήθεια, παρουσιάζοντας προσποιούμενος κάτι άλλο.
Ο εγκέφαλός σου όμως δέχεται την προσποίηση σαν πραγματικότητα. Για αυτό, αν θέλεις να είσαι χαρούμενος, προσποιήσου τον χαρούμενο και σε λίγο θα είσαι. Προσποιήσου τον άνετο και σε λίγο θα αισθάνεσαι έτσι, προσποιήσου ότι δεν πονάς και θα ανακουφιστείς.
Η προσποίηση γενικά είναι μια στάση ζωής που αποφασίζεις να υιοθετήσεις γιατί δεν την έχεις, αλλά μόλις την υιοθετήσεις την αποκτάς, γιατί απλώς ο εγκέφαλός σου αντιδρά σ’ αυτό που του βάζεις. Πραγματικότητα γι’ αυτόν είναι αυτό που δείχνεις.

4. Η #Δύναμη της #συγχώρεσης
Στο πλέον γευστικό πιάτο, αν ξαφνικά βάλεις δυο σταγόνες από ένα άρωμα, όλο το φαγητό θα μυρίζει το συγκεκριμένο άρωμα.
Το ίδιο κάνει το δηλητήριο της στενοχώριας στη σκέψη μας, κάθε φορά που θυμόμαστε κάτι που μας πλήγωσε, ακόμη και αν προέρχεται από αγαπημένο πρόσωπο.
Ο πόνος από το δάγκωμα του φιδιού είναι μια φορά, τη φορά που σε δαγκώνει. Ο πόνος από το δηλητήριο είναι αυτό που έχεις κρατήσει μέσα σου μετά το δάγκωμα. Κάθε φορά που φέρνεις την ανάμνηση του γεγονότος που σε πλήγωσε, ξαναρίχνεις το δηλητήριο της στενοχώριας μέσα σου.
Είναι αγάπη για τον εαυτό σου και απελευθέρωση να επιτρέψεις να συγχωρεθεί αυτός που σε πλήγωσε. Μόνο έτσι μπορείς ν’ αγαπήσεις και τους άλλους, όταν νιώσεις πρώτα την αγάπη για σένα.

Θα γίνει ομαδική νοητική άσκηση χαλάρωσης και προγραμματισμού.

Ένα μίνι εργαστήριο με τον Παναγιώτη Μεταξάτο βασισμένο στο νέο του βιβλίο.
«Το #Μέλλον #Ήρθε #Πιο #Νωρίς»
Όταν νομίζεις ότι ξέρεις τις απαντήσεις, η ζωή σου αλλάζει τις ερωτήσεις
Στις μέρες µας οι εξελίξεις και οι αλλαγές είναι τόσες πολλές και γίνονται με τέτοια ταχύτητα που ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί να παρακολουθήσει το ρυθμό και δεν μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια. Αυτό δημιουργεί σε πολλούς ανασφάλεια και φόβο που οδηγούν σε έντονο στρες με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
Μόνο μια αλλαγή νοητικής στάσης και νοητικών συνηθειών μπορεί να προστατέψει τον άνθρωπο ώστε ανεξάρτητα των συνθηκών να μπορεί να έχει εσωτερική ισορροπία, ευεξία και καλή υγεία.
ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:
1) Αυτοπεποίθηση – Αυτοεικόνα
2) Νίκησε αυτό που σε νικά
3) Προσποίηση η τέχνη της ζωής
4) Η Δύναμη της συγχώρησης
5) Ομαδική νοητική άσκηση #χαλάρωσης και προγραμματισμού.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ