Σελίδες

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Πνευματικότητα: η επιστήμη της ολιστικής διαχείρισης της ζωής


Τίτλος: Πνευματικότητα: η επιστήμη της ολιστικής διαχείρισης της ζωής
Εισηγητής:Νικολόπουλος Σταύρος
Κατηγορία: Ομιλίες - Διάφορα
Αίθουσα: 1

Η πνευματικότητα είναι η ολιστική διαχείριση της ζωής. Είναι μια επιστήμη και όχι κάτι λιγότερο το πανεπιστήμιο που φοιτούμε είναι η ίδια η ζωή. Όπως ακριβώς για να γίνει κάποιος γιατρός χρειάζεται να μελετήσει μαθήματα και να περάσει εξετάσεις για να πάρει το πτυχίο του, έτσι και δω χρειάζεται να μελετήσουμε τα μεγάλα μαθήματα που μας διδάσκει η ζωή και να δώσουμε εξετάσεις για πάρουμε κάποτε το πτυχίο μας. Οι δοκιμασίες και οι κρίσεις στην ζωή είναι οι εξετάσεις. Μπορούμε να τις υπερβούμε και να μάθουμε αυτό που θέλει η ζωή να μας πει ή να μείνουμε στην ίδια τάξη. Όποιος όμως καταφέρει τελικά να πάρει το πτυχίο αυτό σημαίνει πως θα έχει μια μόνιμη αίσθηση γαλήνης, αταραξίας και ευεξίας. Εσωτερική χαρά και μόνιμη ευδαιμονία είναι το έπαθλο του αγωνιζόμενου μαθητή στη σύγχρονη εποχή. Όλη η εσωτερική μυστική του εκπαίδευση αφορά την τελική διαμόρφωση ενός άριστου χαρακτήρα. Ένας χαρακτήρας που αποτελείται από το σύνολο των αρετών που μεθοδικά απέκτησε και λάξεψε σαν τις πλευρές ενός διαμαντιού .
 


Αυτός ο δρόμος μας οδηγεί στο να ζούμε μια ζωή με περισσότερο ευτυχία που τόσο λαχταράμε και να απελευθερωθούμε από τον φόβο. 
 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής λειτουργεί εις βάρος της υγείας μας ενώ ο πνευματικός τρόπος ζωής αποκαθιστά τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία μας. 
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα με γαλήνη και αισιοδοξία. 
Η δύναμη να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις βρίσκεται μέσα μας.
Τα σκαμπανεβάσματα είναι η ίδια η φύση της ζωής η πνευματικότητα είναι η επιστήμη που μας διδάσκει να δεχόμαστε τα πάντα με χαρά. 
 

Κάθε νέα χρονιά είναι μια νέα σελίδα στο βιβλίο της ζωής μας την οποία μπορούμε να γεμίσουμε με λέξεις συμπόνιας, αγάπης, ειρήνης και γνώσης. 
 

Κάθε κατάσταση είναι ένα σκαλοπάτι στο δρόμο που μας που μας βοηθά να ωριμάσουμε πνευματικά. 
Αν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας.
Οι πνευματικοί δάσκαλοι όπως η Άμμα, βρίσκονται εδώ για να μας δείξουν ότι υπάρχει μια άλλη επιλογή: η αυτογνωσία, η συνειδητοποίηση της αληθινής μας φύσης. 
 

«Η απελευθέρωση δεν είναι κάτι στο οποίο φτάνουμε μετά θάνατον, ούτε κάτι που βιώνουμε ή μας δίνεται ως χάρη σε κάποιο άλλο κόσμο. Είναι μια κατάσταση τέλειας επίγνωσης και αταραξίας, η οποία μπορεί να γίνει βίωμα εδώ και τώρα σ’ αυτό τον κόσμο, όσο ζούμε σε αυτό το σώμα.» 
Άμμα


Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ