Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Αρωματολογία και Αλχημεία: Ο μαγικός κόσμος των αιθέριων ελαίων


Τίτλος: Αρωματολογία και Αλχημεία: ο μαγικός κόσμος των αιθέριων ελαίων
Εισηγήτρια : Γεωργίου Δήμητρα, Κοσμετολογία, Αισθητική, Αρωματοθεραπεία και Αρωματολογία Εκπαιδεύτρια Ομορφιάς και Αρωματοθεραπειας (Cosmetology Beauty Educator, Beauty and Aromatherapy Trainer).
Κατηγορία: Ομιλίες - Φυσικές & Ενεργειακές Θεραπείες
Αίθουσα: 2


Τι είναι η Αρωματολογία

Η Αρωματολογία έχει τις ρίζες της σε έρευνες σχετικά με τον τρόπο που τα αρώματα επηρεάζουν το μυαλό, το σώμα, την ψυχή, τη διάθεση και τα συναισθήματα. Η φυσική λειτουργία της όσφρησης μεταφέρει στο σώμα την ευωδιά των αρωμάτων και αυτό το πάντρεμα όσφρησης και αρώματος επενεργεί σε όλο το σώμα και το πνεύμα μεταφέροντας τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Τα αποτελέσματα από τις έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι τα αρώματα, πέρα από τις ψυχολογικές και σωματικές επιδράσεις που μπορούν να έχουν στο ανθρώπινο μυαλό και σώμα, μπορούν επίσης να επηρεάζουν τις λειτουργίες της επιδερμίδας.
Το άρωμα είναι το βασικό στοιχείο για τη βελτίωση του ύπνου, για την κατάσταση της επιδερμίδας, για μείωση του στρες, γενικά για την εξισορρόπηση του ανθρώπινου οργανισμού, κάτι που έχουν εξερευνήσει οι επιστήμονες σε όλους τους τομείς.

Η Αρωματολογία, που οι εφαρμογές της έχουν φτάσει πλέον σε επίπεδο τεχνολογίας, αποδεδειγμένα αφυπνίζει το πνεύμα, σώμα και το νου!


Τι είναι η Αλχημεία
Αλχημεία ονομάζουμε τη μίξη των αιθέριων ελαίων, όπου βρίσκεται το άρωμα, με άλλα έλαια. Τα αιθέρια έλαια είναι ορμονικές ενώσεις πτητικών αρωματικών εστέρων αιθέρα, που περιέχονται στα διάφορα μέρη των φυτών, π.χ. φύλλα, άνθη, ρίζες, καρπούς, κουκούτσια και φλοιούς. Για να μπορέσει αυτό το πρωτογενές έλαιο, το αιθέριο έλαιο, να εξελιχθεί σε ό,τι αποκαλούμε άρωμα, αναμιγνύεται με άλλα έλαια που ονομάζονται έλαια βάσης ή μεταφοράς, ακριβώς επειδή βοηθούν τη μεταφορά του πρωτογενούς ελαίου στον οργανισμό. Η Αλχημεία ασχολείται και πειραματίζεται με αυτούς τους συνδυασμούς και έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια εκτός των άλλων, επειδή κάνει ικανό εκείνον που τη χρησιμοποιεί να φτιάξει ακόμα και την προσωπική του συνταγή αρώματος, Η Αλχημεία χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Σ αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα μάθουμε πως να δημιουργούμε τα αρώματα εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο στον οργανισμό και στην προσωπικότητά μας.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ