Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η Τεχνική της Άδειας Καρέκλας στην Gestalt

Ομιλητής : Στάθης Λάζαρης, B.Sc., Πτυχιούχος ψυχολογίας, Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, BodyWorker, συγγραφέας, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, ιδρυτής του "Κέντρου Ανθρωπιστικής Και Νεο-Ραϊχικής Ψυχολογίας - Ψυχοθεραπείας", ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Κλέαρχος Ψυχογιός
Εισαγωγή στη Θεραπεία GESTALT

Η Θεραπεία Gestalt είναι ουσιαστικά μία θεραπεία με προσανατολισμό στις λειτουργίες του #δεξιού# εγκεφάλου, η οποία θεωρεί πολλές νευρωτικές συμπεριφορές ως το αποτέλεσμα μιας υπερ-κυριαρχίας (υπερ-λειτουργίας) της δραστηριότητας του αριστερού εγκεφάλου, όπως σκέψη έναντι συναισθήματος, σχεδιασμός για δράση έναντι αυθόρμητης απόκρισης, έλεγχος έναντι αποδοχής και εμπιστοσύνης.



Διδάσκει θεραπευτές και “ασθενείς” τη φαινομενολογική μέθοδο της επίγνωσης, στην οποία η αντίληψη, το συναίσθημα, και η δράση διαχωρίζονται από την ερμηνεία και την επανάληψη των στάσεων του παρελθόντος. Οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες από ό,τι είναι άμεσα αντιληπτό και αισθητό. Ο στόχος είναι για τους πελάτες να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν, πώς το κάνουν, πώς μπορούν να αλλάξουν οι ίδιοι, και ταυτόχρονα, να μάθουν να αποδέχονται και να εκτιμούν τον εαυτό τους. 
Η Θεραπεία Gestalt έχει συνεισφέρει σημαντικά στο χώρο της ψυχοθεραπείας και πλέον αποτελεί μία από τα πιο κορυφαίες και καταξιωμένες προσεγγίσεις της Ανθρωπιστικής Ψυχοθεραπείας. Πολλές από τις έννοιες και τις τεχνικές της (π.χ. το «εδώ και τώρα», η «Τεχνική της Άδειας Καρέκλας» κα) έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστα εργαλεία κάθε ψυχοθεραπευτή ανά τον κόσμο.

Η Τεχνική της Άδειας Καρέκλας για την εξωτερίκευση του ψυχικού υλικού & την αναπαράσταση του

Η #θαυματουργή «#Τεχνική της #Άδειας #Καρέκλας» (Open Seat) αποτελεί ένα αναπόσπαστο εργαλείο στη θεραπεία Gestalt. Είναι ένα εξαιρετικό ψυχοθεραπευτικό εργαλείο που τυγχάνει ευρείας αποδοχής σχεδόν σε όλο το φάσμα των ψυχοθεραπευτικών μεθόδων. Η Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας προσαρμόζεται εύκολα από τον ψυχοθεραπευτή σε πληθώρα Θεραπευτικών Πεδίων για την αντιμετώπιση ποικίλων θεραπευτικών θεμάτων όπως: Ψυχολογικές πολικότητες, υπο-προσωπικότητες, Εσωτερικό Παιδί, προβολές, ανολοκλήρωτες υποθέσεις, όνειρα, συμπτώματα, μια προβληματική συμπεριφορά ή συνήθεια κ.α.

Σε αυτό το 2ώρο βιωματικό Εκπαιδευτικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες επαγγελματίες:

•Θα εκπαιδευτούν στην Τεχνική της Άδειας Καρέκλας (Open Seat) και την θεραπευτική της χρήση ως εργαλείο για την προσέγγιση & ενσωμάτωση του κατακερματισμένου ψυχικού υλικού μέσα από την εξωτερίκευση του σε άδειες καρέκλες ή μαξιλάρια.
•Θα κατανοήσουν καλύτερα την τεχνική και τις άπειρες δυνατότητες της μέσα από μία θεραπευτική επίδειξη. 
•Θα συμμετέχουν ανά δυάδες σε μία, σύντομης διάρκειας, εποπτευόμενη πρακτική εφαρμογή της Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας.


Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ