Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Από την αγάπη στην Αγάπη: Κινέζικη Ιατρική, τα χειροπιαστά της εργαλεία, ο καλλιεργημένος θεραπευτής και η μεταμορφωτική δύναμη της συνειδητότητας.


Εισηγήτρια :Vita Revelli - Lic. Ac (UK), BScAc (UK), BA (Hons), Ιδρύτρια και διευθύντρια του AOM - Art of Oriental Therapy (Η Τέχνη της Ανατολικής Ιατρικής), Ανθρωπολόγος, Βελονίστρια, Θεραπεύτρια και Διεθνής Εκπαιδεύτρια της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με ειδίκευση στη γυναικολογία.
Κατηγορία : Ομιλίες - Εναλλακτική Θεραπευτική
Αίθουσα Νο 5


Αυτή η ομιλία στοχεύει στο να δημιουργήσει το έδαφος, όπου οι #θεραπευτέςαλλά και οι ασθενείς επανεκτιμούν τι σημαίνουν οι λέξεις «#υγεία» και «#ασθένεια». Προτείνει οι θεραπευτές αλλά και οι ασθενείς να αξιολογούν την λέξη «υγεία» από τη σκοπιά του ποιες είναι οι Αρχές που πληροφορούν τη ζωή μας και πώς μπορούμε να εναρμονιστούμε με αυτές και να τις βάλουμε σ’ εφαρμογή, ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Η Αρχαία Κινεζική Ιατρική (η λεγόμενη ΠΚΙ - #Παραδοσιακή #Κινεζική#Ιατρική γεννήθηκε στην Κίνα γύρω στο 1928-30!) λέει ότι το φυσικό επίπεδο είναι το δημιούργημα του μεταφυσικού, γεγονός που αποδεικνύεται και από την σύγχρονη επιστήμη. Στην ζωή του ανθρώπου αυτό σημαίνει ότι οι καθολικές Συμπαντικές Αρχές (Ταό)- που ακτινοβολούν από την ‘Αγνή (Ταό) Καρδιά - κυριολεκτικά δημιουργούν τη ποιότητα των συναισθημάτων και των σκέψεων και, στη συνέχεια, διαμορφώνουν το σώμα στο υλικό επίπεδο.
Όταν οι άνθρωποι τις αγνοούν, οι σκέψεις και τα συναισθήματα που εκφράζονται από τη λεγόμενη «ανθρώπινη καρδιά» χάνουν την μεταφυσική τους ρίζα (στην Ταό Καρδιά), η ζωή στην ύλη γίνεται χαοτική, ο άνθρωπος αισθάνεται σα φύλο στον άνεμο και μπορεί να αρρωσταίνει σωματικά, αλλά και συναισθηματικά και νοητικά. Ο περισσότερος κόσμος, μη κατανοώντας τι συμβαίνει, καταλήγει να ζει είτε σε μια κατάσταση «θύματος» (ρίχνοντας τις ευθύνες στους άλλους και στα γεγονότα) είτε σε μια κατάσταση «ήρωα» σφίγγοντας τα δόντια για να τα «καταφέρει». Και οι δυο καταστάσεις εύκολα οδηγούν στην ασθένεια.

#Θεραπεία σημαίνει επαναφορά του ανθρώπου στην επικοινωνία με την «#Αγνή #Καρδιά», από την οποία πηγάζει μια αρμονική σχέση με τις Αρετές. Πως μπορεί ο θεραπευτής να βοηθήσει τον ασθενή σε αυτό το επίπεδο εάν ο ίδιος δεν είναι ευθυγραμμισμένος με αυτές τις Αρχές ;
Στην αρχαιότητα, η Κινεζική Ιατρική δίδαξε ότι ο θεραπευτής οφείλει να είναι Σοφός και να κατέχει την τέχνη της καλλιέργειας των Συμπαντικών Αρχών στη ζωή του και ότι, μόνο μέσα από αυτήν την επίγνωση, θα μαθαίνει να καθοδηγεί τους ασθενείς. Μαθαίνοντας να συντονίζονται με το μεταφυσικό επίπεδο, οι θεραπευόμενοι μπορούν να επιτύχουν νοητική, συναισθηματική και, κατά συνέπεια, σωματική υγεία, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους απογόνους τους. (βλ.Sun Si Miao 孫思邈, 581–682)

Η θεραπεία που δίνεται με αυτήν την κατανόηση κατορθώνει τη μέγιστη συνεισφορά: να βγουν οι ασθενείς από την ταύτιση με την «ανθρώπινη (εγωιστική) καρδιά», όπου η άγνοια των παγκόσμιων νόμων οδηγεί το άτομο στην #εγωιστική #αγάπη με κέντρο το «εγώ» , να φύγουν από τη θέση του «θύματος», να συντονιστούν με την «Ταό Καρδιά» από την οποία πηγάζει η#ανιδιοτελής #αγάπη.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ