Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Διαλογισμός στο Φως για Πνευματική Ανάπτυξη και Υγεία



Τίτλος: Διαλογισμός στο Φως για Πνευματική Ανάπτυξη και Υγεία
Εισηγήτρια : Μέμου Μαρία
Κατηγορία:Βιωματικά Εργαστήρια - Διάφορα
Αίθουσα:3


Η άσκηση του #διαλογισμού στοχεύει στο να υπερβούμε τη συνειδητότητα του #σώματος, του #νου, των αισθήσεων και να βιώσουμε την αληθινή φύση μας, αυτό που πράγματι είμαστε, πνευματικά όντα, ότι δηλαδή ο καθένας μας είναι μια σπίθα της Θεϊκής Αρχής. Παρεπόμενα, ο τακτικός διαλογισμός μάς προσφέρει #γνώση, #γαλήνη, #αρμονία, #αυτοπεποίθηση, #δυνατότηταψύχραιμης αντιμετώπισης των προβλημάτων της ζωής, καλύτερη υγεία.

Ο Διαλογισμός στο Φως, για τον οποίο θα μιλήσουμε, είναι μια συγκεκριμένη άσκηση, κατά την οποία ως αντικείμενο συγκέντρωσης χρησιμοποιούμε το#φως – σύμβολο γνώσης, σύμβολο αγάπης, σύμβολο ευδαιμονίας, σύμβολο της ανώτερης υπόστασής μας.

Νοητικά, εισάγουμε το φως σταδιακά σε ολόκληρο το σώμα μας αρχίζοντας από τα αισθητήρια όργανα, τα οποία εξαγνίζουμε ούτως ώστε ό,τι βλέπουν τα μάτια μας να είναι το καλό, ό,τι ακούνε τα αυτιά μας να είναι το καλό, ό,τι λένε τα χείλη μας να είναι αλήθεια, να μιλάμε γλυκά, ευγενικά, να μην πληγώνουμε κανέναν. Με το φως εξαγνίζουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τα έργα μας. Η άσκηση του διαλογισμού στο φως οδηγεί στο να βιώσουμε ότι το φως είναι μέσα μας, ότι είμαστε μέσα στο φως και ότι το φως και εμείς και καθένας είμαστε ένα!

Ο Διαλογισμός στο Φως είναι μια άσκηση που ο καθένας μπορεί να την κάνει μόνος του στον χώρο του, αφού παρακολουθήσει τη βιωματική διαδικασία που θα γίνει μετά την παρουσίαση. Δεν χρειάζεται κανέναν εξοπλισμό, παρά μόνο την πρόθεση και την αποφασιστικότητα να γνωρίσει τον Εαυτό του.

Οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις μας μεταμορφώνονται σε αγάπη, γιατί αγάπη είναι η φύση μας. Ο Θεός είναι Αγάπη.


1) Διαλογισμός είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα πέρα από τις αισθήσεις. Η συγκέντρωση είναι κάτω από τις αισθήσεις. Ο διαλογισμός είναι πέρα από τις αισθήσεις. Θα πρέπει λοιπόν να περάσουμε πέρα από το επίπεδο των αισθήσεων.

2) Ανάψτε ένα κερί μπροστά σας. Καθίστε μπροστά στη φλόγα κρατώντας τον κορμό σας σε ορθή στάση. Κοιτάξτε τη φλόγα και κλείστε τα μάτια προσπαθώντας να τη νιώσετε μέσα σας, ανάμεσα στα φρύδια. Φανταστείτε το Φως να διευρύνεται και να γίνεται όλο και πιο έντονο. Να διεισδύει, να φωτίζει και να θεραπεύει όλα τα όργανα του σώματος.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ