Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο Ήχος μεταφέρει Μηνύματα - Ο Ήχος επιτρέπει την Επικοινωνία


Εισηγητής : Βερβερέλης Θοδωρής
Κατηγορία: Ομιλίες - Διάφορα
Αίθουσα: 1


Σύμφωνα με τις Βεδικές γραφές, πριν 5.000 χρόνια, με την βοήθεια#ηχητικών #φθόγγων, οι άνθρωποι, μπορούσαν και επικοινωνούσαν με τον Δημιουργό, ευεργετούμενοι από τις ανώτερες - κοσμικές δυνάμεις, βελτιώνοντας έτσι την #ψυχοσωματική τους #διάθεση, επιτυγχάνοντας ακόμη και τη #θεραπεία αρκετών #ψυχικών παθήσεων.

Τον #ήχο χρησιμοποιούσαν ακόμα και στην προετοιμασία της τροφής: φρόντιζαν την προμήθεια προϊόντων αρίστης ποιότητας, και καθ’ όλη τη διάρκεια της μαγειρικής απήγγειλαν ή άκουγαν ηχητικούς φθόγγους. Η τροφή με τον τρόπο αυτό αποκτούσε πνευματικές ιδιότητες, δηλαδή, πέραν από τα συστατικά των ίδιων των υλικών, προσέδιδαν και πνευματική ενέργεια στο φαγητό, φροντίζοντας ταυτόχρονα το Ψυχικό και το Πνευματικό επίπεδο της ανθρώπινης φύσης.

Στην ομιλία αυτή, γίνεται εμπεριστατωμένη ανάπτυξη της λειτουργίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων της πνευματικής τροφής και των πνευματικών δονήσεων, παρουσιάζοντας επιστημονικά στοιχεία από σχετικές έρευνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ανάμεσα σε άλλες θα αναφερθούν και οι μελέτες του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Δρ. Χέρμπερτ Μπένσον γύρω από τον Διαλογισμό και την «αντίδραση της χαλάρωσης».

Αν και η ποικιλομορφία παραγωγής πνευματικών ήχων και πνευματικής τροφής είναι ευρύτατη, η ομιλία μας εστιάζεται σε άχρονες δοκιμασμένες μεθόδους από τις Βέδες, την αρχαία γραπτή πολιτιστική παρακαταθήκη των Ινδιών.

Με τη βοήθεια του πνευματικού ήχου, η ατομική οντότητα μπορεί να έλθει σε επικοινωνία με ανώτερες δυνάμεις, κοσμικές δυνάμεις, που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει την ψυχοσωματική διάθεσή της κι ακόμα να#θεραπεύσει #ασθένειες #ψυχικές και κατ΄ επέκταση #σωματικές. Αν και η ποικιλομορφία των πνευματικών ήχων και της πνευματικής τροφής είναι ευρύτατη, η ομιλία εστιάζεται σε άχρονες δοκιμασμένες μεθόδους από τις Βέδες, την αρχαία γραπτή πολιτιστική παρακαταθήκη των Ινδιών.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ