Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Εγκοίμηση: Από τα Ασκληπιεία στις σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις



Εισηγητης : Βιανίτης Άγγελος, Ψυχολόγος Ph.D, Ψυχοθεραπευτής, κλινικός υπνοθεραπευτής, Dream Analyst
Κατηγορία : Ομιλίες - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη
Αίθουσα: Αίθουσα 1


H διαδικασία της #εγκοίμησης είναι η κορύφωση μιας #θρησκευτικής#πρακτικής, μια πορεία #κάθαρσης και #καταφυγής στο #Θείο για τη#θεραπεία του #σώματος και της #ψυχής.

Η έννοια της ίασης για την αρχαιοελληνική σκέψη είναι κατά πολύ ευρύτερη από την σημερινή έννοια της θεραπείας. Πηγάζει από μια οπτική του κόσμου κατά την οποία το άτομο είχε πλήρη συναίσθηση ότι ήταν μέρος μιας κοσμικής τάξης που περικλείει τα πάντα. #Ίαση σημαίνει αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με την φύση, την κοινωνία και το θείο, την εύρεση μιας αίσθησης σκοπού και την #εναρμόνιση της ύπαρξης του με τις Θείες ποιότητες μέσα του. Έτσι το άτομο αποκτά επαφή με το ανώτερο ψυχοπνευματικό μέρος της ύπαρξής του.

Η πρακτική της εγκοίμησης, η αναζήτηση του ονείρου που αποκαλύπτει, καθοδηγεί ή #θεραπεύει, ουσιαστικά ποτέ δεν χάθηκε. Επιβιώνει σε ένα θρησκευτικό πλαίσιο όπου είτε με προσευχή και νηστεία είτε εντελώς θαυματουργά εμφανίζεται στο όνειρο ο Άγιος Ραφαήλ- που ονομάζεται και «ονειροφανής» - οι Άγιοι Ανάργυροι κ.α.

Επιβιώνει στην ελληνική παράδοση και λαογραφία με δεκάδες πρακτικές όπως τα κουφέτα κάτω από το μαξιλάρι, το αμίλητο νερό κ.α. με σκοπό την πρόβλεψη του μέλλοντος.

Κυρίως όμως βρίσκεται μέσα στην έννοια της ολιστικής ιατρικής, της αντίληψης δηλαδή που αναγνωρίζει ότι κάθε βιοχημική και νευροφυσιολογική λειτουργία συνδέεται άρρηκτα με τον ψυχισμό του ανθρώπου και πως η πνευματική και ψυχική ανάταση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε θεραπευτικής διαδικασίας. Η διαγνωστική και θεραπευτική διάσταση των#ονείρων είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της ψυχοθεραπευτικής αντίληψης, από τους πρωτοπόρους Φροϋντ και Γιουγκ μέχρι τα πιο σύγχρονα ψυχοθεραπευτικά εργαστήρια και τις πιο προωθημένες τάσεις της ψυχοθεραπείας. Η επώαση ονείρου (Dream Incubation), η θεραπεία μέσω των ονείρων (Dream Therapy), η Υπερπροσωπική ψυχοθεραπεία, η Υπνοθεραπεία κ.α. δεν είναι μόνο συγκεκριμένες κλινικές πρακτικές που έχουν αξιόλογα θεραπευτικά αποτελέσματα, αλλά αποτελούν και μια πορεία επανασύνδεσης. Μια πορεία ενθύμησης του θείου, της υπερ - ατομικής αντίληψης, της Ιερής Ιατρικής, της ιατρικής του Ασκληπιού.

Με την πρακτική της εγκοίμησησης:

μαθαίνετε να κατανοείτε τον προσωπικό σας κώδικα συμβολισμού στα όνειρά σας και με αυτό τον τρόπο να συνδέεστε με μια ανεξάντλητη πηγή καθοδήγησης και έμπνευσης από τον #εσωτερικό σας #εαυτό

μπορείτε να διακρίνετε τα σύμβολα ενός ονείρου που έχουν μια διαγνωστική διάσταση για ασθένειες και διαταραχές

Ενεργοποιείτε τις εγγενείς #θεραπευτικές #δυνάμεις που κρύβετε μέσα σας,
μέσα από σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές πρακτικές #θεραπευτικού#ονειρέματος

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ