Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Επιλέγουμε την Αυτοΐαση και την Ενεργοποίηση της Ζωτικής Δύναμης



Τίτλος: Επιλέγουμε την Αυτοΐαση και την ενεργοποίηση της Ζωτικής Δύναμης μέσα από τις ολιστικές φυσικές θεραπείες και όχι τις αυτοάνοσες ασθένειες.
Εισηγητής: Κυριακίδης Μιχάλης
Κατηγορία:Ομιλίες - Εναλλακτική Θεραπευτική
Αίθουσα:5


Το ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από #στρες, #κακή #διατροφή, #μόλυνση του #περιβάλλοντος και γενικά επιβλαβείς συνήθειες είναι κάτι που αναγνωρίζεται από όλους ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους. Πέρα όμως από τη γενική διαπίστωση, που γίνεται από όλους, εξετάζοντας τις συνέπειες καταλήγουμε σε ένα πολύ δυσάρεστο συμπέρασμα. Ότι, δυστυχώς, όλα αυτά δημιουργούν οξείδωση στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές, συγκρούσεις και τελικά νοσήματα άγνωστα, τα οποία στο δυτικό τρόπο αντιμετώπισης φαίνονται ως αθεράπευτα. Όμως η σημαντικότερη επίπτωση είναι αυτό που θεωρείται ως η χειρότερη ασθένεια του πολιτισμού μας: το ότι δηλαδή έχουμε ξεχάσει να αγαπάμε, να πιστεύουμε και να ενισχύουμε την ανθρώπινη υπόσταση.


Κι εδώ έρχονται οι #ολιστικές #φυσικές #θεραπείες μέσα από εφαρμοσμένους, πανάρχαιους και τεκμηριωμένους τρόπους, όπως ο #βελονισμός, η #ομοιοπαθητική, η #ρεφλεξολογία, η #φυσική #διατροφή και όλες οι ολιστικές θεραπείες, αλλά πάνω απ’ όλα ο #θετικός και #δημιουργικός #τρόπος #σκέψης και η #θετική #στάση #ζωής. Καθεμιά από τις ολιστικές θεραπείες είναι διαφορετική από την άλλη, αλλά όλες έχουν ένα κοινό σημείο: ότι αντιμετωπίζουν το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή ως ένα ενιαίο σύνολο και ότι κάθε απόπειρα ίασης ενός νοσήματος δεν γίνεται απομονωμένα στο νόσημα, αλλά στον οργανισμό που παρουσίασε το νόσημα.
Αυτή η αντιμετώπιση έρχεται να δυναμώσει την ικανότητα αυτοΐασης του οργανισμού, να ενεργοποιήσει τη ζωτικότητα, την εναρμόνιση και τελικά την ποιότητα ζωής. Η συμβατική ιατρική ονομάζει μια μεγάλη κατηγορία νοσημάτων, που αδυνατεί να θεραπεύσει, ως αυτοάνοσα και αναγνωρίζει πως έχουν το χαρακτηριστικό της αρνητικής επίθεσης του ιδίου του οργανισμού στον οργανισμό αυτό καθαυτό. Ο ίδιος ο χαρακτήρας αυτών των νοσημάτων υποδεικνύει και το πεδίο στο οποίο πρέπει και μπορεί να αναζητηθεί η ίασή τους.
Στην ομιλία θα αναπτυχθούν πρακτικά και αναλυτικά οι τρόποι έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε, αλλά και να #προλάβουμε, την εκδήλωση των #αυτοάνοσων #ασθενειών και όχι μόνο.