Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ξεπερνώντας τα Ψυχικά Εμπόδια με τη βοήθεια των Αλόγων



Τίτλος: Ξεπερνώντας τα ψυχικά εμπόδια με τη βοήθεια των αλόγων
Εισηγήτρια: Μαρκογιάννη Νίκη, ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια, EAGALA Advanced Certified Mental Health & Equine Specialist Professional,Μπαξεβανίδη Χρύσα
Κατηγορία:Ομιλίες - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη
Αίθουσα: 1


Η #θεραπευτική επίδραση της φύσης είναι γνωστή από την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου. Η κλινική μέθοδος Αυτογνωσίας, Εξέλιξης και#Θεραπείας με τη βοήθεια των #αλόγων (Equine Assisted Therapy - EAGALA) είναι το αποτέλεσμα της γνώσης που μας έρχεται μέσα από τους αιώνες για το πώς τα ιπποειδή επιδρούν ευεργετικά στον ανθρώπινο ψυχισμό, καθώς και των σύγχρονων κλινικών ερευνών που επιβεβαιώνουν και εξελίσσουν τη γνώση αυτή.

Όταν μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι ψυχίατροι κλήθηκαν να βοηθήσουν τους βετεράνους, που επέστρεφαν στην πατρίδα με μετατραυματικό στρες, βρήκαν πως εκεί που η κλασική Ιατρική δεν μπορούσε να φέρει αποτελέσματα, τα άλογα τα κατάφεραν. Χωρίς να χρειάζεται οι ασθενείς να μιλήσουν για το τι τους συμβαίνει, κάνοντας ασκήσεις δίπλα στα άλογα, από το έδαφος, ως ίσος προς ίσο, με την καθοδήγηση των ειδικών, τα συμπτώματα υποχωρούσαν με γοργούς ρυθμούς. Από τότε η μέθοδος χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, των διαταραχών άγχους, των φοβιών, των εξαρτήσεων, των διατροφικών διαταραχών, των σεξουαλικών δυσλειτουργιών και πολλών άλλων θεμάτων.

Στη μέθοδο αυτή αξιοποιείται η φυσική ικανότητα των αλόγων να ανιχνεύουν τη βαθύτερη πρόθεση, την εσωτερική πραγματικότητα όποιου τα προσεγγίζει, «διαβάζοντας» την εξωλεκτική του επικοινωνία (έτσι επιβιώνουν και στη φύση για χιλιάδες χρόνια, παρότι είναι πολύ ευάλωτα). Με την ευθεία και καθαρή επικοινωνία τους, την οποία η επιβίωση της αγέλης στη φύση επιβάλλει και τα άλογα κατ' επέκταση έχουν εξελίξει στο έπακρο, βοηθούν τους ανθρώπους βιωματικά να επιλύσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τους οδηγούν σε πιο λειτουργικές επιλογές ζωής.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ