Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ανθοϊάματα για τη θεραπεία Κρίσης Πανικού, Κατάθλιψης κ Άγχους


Εισηγήτρια: Αγγελή Μαρίνα
Ψυχίατρος, ολιστική ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας, εκπαιδεύτρια στη μέθοδο της θεραπείας με Ανθοϊάματα στη Σχολή Natural Health Science(NHS).
Κατηγορία: Ομιλίες - Εναλλακτική Θεραπευτική
Aίθουσα 2


Οι #κρίσεις #πανικού είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στις μέρες μας. Εμφανίζεται με ένα πλήθος #συμπτωμάτων, συνηθέστερα από τα οποία είναι οι ξαφνικές #ταχυκαρδίες, η εφίδρωση, η #δύσπνοια, ο πόνος στο στήθος ή στην κοιλιά, αίσθημα και τάση λιποθυμίας, κ.α. Αν και οι κρίσεις δεν έχουν μεγάλη διάρκεια, τα συμπτώματα είναι τόσο έντονα ώστε προκαλούν μεγάλο #φόβο και δίνουν την αίσθηση κατεπείγοντος ιατρικού προβλήματος. Οι #αιτίες είναι #ψυχολογικές και το πρόβλημα φτάνει να δημιουργεί τεράστιο#άγχος και να περιορίζει τη ζωή του ανθρώπου που υποφέρει από αυτό.

Στην προσέγγιση που θα παρουσιάσουμε θα συζητήσουμε τα συγκεκριμένα συναισθήματα και σχήματα συμπεριφοράς που οδηγούν στις κρίσεις πανικού και που, μέσα από τη συγκεκριμένη προσέγγιση, αποδεικνύουν ότι αποτελούν τη γενεσιουργό τους βάση. Στη συνέχεια, θα αντιστοιχήσουμε τα συναισθήματα και τα συμπεριφορικά αυτά σχήματα με συγκεκριμένα#ανθοϊάματα. Η φόρμουλα ανθοϊαμάτων (Bach καθώς και νεότερων ανθοϊαμάτων) που προκύπτει με αυτό τον τρόπο, και που θα δοθεί στη διάρκεια αυτής της παρουσίασης, έχει αποδειχθεί, μέσα από την εμπειρία πολυετών θεραπευτικών εφαρμογών και στο σύνολο πρακτικά ενός πολύ μεγάλου αριθμού περιπτώσεων, αποτελεσματική και ικανή να απαλλάξει ταχύτατα από τα συμπτώματα των κρίσεων πανικού. Ταυτόχρονα, έχει αποδειχτεί κατάλληλη στο να βοηθήσει τον άνθρωπο να διαφοροποιήσει και να εξελίξει σταδιακά εκείνα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που οδηγούν τελικά στο είδος της ψυχικής αντίδρασης που ονομάζουμε κρίσεις πανικού. Έτσι, ο άνθρωπος αυτός δεν νοιώθει απλώς «τόσο καλά όσο πριν» του συμβούν οι κρίσεις πανικού αλλά «πολύ καλύτερα από πριν».
Μια σύντομη αναφορά θα γίνει επίσης στο γενικότερο πρόβλημα της κατάθλιψης και του άγχους, σε συνδυασμό με τα ανθοϊάματα. Λόγω της πολυμορφίας των συμπτωμάτων στις περιπτώσεις αυτές, αλλά και της ποικιλίας των προβλημάτων που οδηγούν σε κατάθλιψη ή σε διαταραχές άγχους, δεν θα παρουσιάσουμε πλήρεις φόρμουλες ανθοϊαμάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν γενικά, θα αναφέρουμε όμως ορισμένα τυπικά παραδείγματα.
Τα #ανθοϊάματα #ανακουφίζουν, #βελτιώνουν και #εξελίσσουν τον#συναισθηματικό μας #κόσμο. Θα μπορούσαμε δικαίως να τα χαρακτηρίσουμε ως μια «πόσιμη #ψυχοθεραπεία». Προέρχονται από #άνθηκαι ανήκουν στις #εναλλακτικές-ενεργειακές #θεραπείες. Δεν έχουν παρενέργειες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα χωρίς περιορισμούς. Με κατάλληλη εφαρμογή, τα αποτελέσματα που δίνει η μέθοδος είναι άμεσα και θεαματικά.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ