Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σε Αγχώνει η Αγχόνη; Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης του άγχους



Τίτλος: Σε Αγχώνει η Αγχόνη; Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης του άγχους
Εισηγητής: Σταυρόπουλος Ανδρέας
Κατηγορία:Ομιλίες - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη
Αίθουσα: 1

Το #άγχος είναι η μεγαλύτερη #ασθένεια του πλανήτη. Επηρεάζει αρνητικά και καταλυτικά τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε άγνοια σχετικά με το αρχικό αίτιο, την ουσία και τον τρόπο λειτουργίας του άγχους. Όμως καθημερινά βιώνουν τις επιπτώσεις και συνέπειές του. Βουβά αγωνιούν και υποφέρουν, χωρίς να μπορούν να απαλλαγούν από αυτό.

Στην καλύτερη περίπτωση μαθαίνουν τεχνικές διαχείρισης του άγχους και των προσωπικών συμπτωμάτων. Η διαχείριση σημαίνει και διατήρηση, διότι το αρχικό αίτιο δεν έχει εξαλειφθεί.

Τελικά οι άνθρωποι αποδέχονται το άγχος ως μια μόνιμη κατάσταση στη ζωή τους. Αυτό όμως σημαίνει ότι διατηρούν μια μόνιμη εσωτερική δυσαρμονία, η οποία επηρεάζει όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις του ατόμου. Η σημαντικότερη είναι ότι αποφασίζουν βάσει φόβου και αυτό συμβαίνει χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Έχουν μπει σε έναν φαύλο κύκλο, χωρίς δυνατότητα εξόδου. Αυτός ο ασυνείδητος νοητικός εγκλωβισμός προκαλεί σε κάθε άνθρωπο αμφιβολία ως προς τον εαυτό του, την οποία υπέρμετρα διογκώνει ο φόβος και οι άνθρωποι νιώθουν θυμό, απογοήτευση, αδιαφορία και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα που μεταφράζονται σε αντίστοιχες αρνητικές συμπεριφορές. Το άτομο βιώνει ένα αδιέξοδο και τη ζωή σαν το «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Η προσοχή του έχει μεταφερθεί από το πώς να εξελίσσεται ως ανθρώπινο ον, στο πώς να επιβιώνει ως απλός άνθρωπος που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του τρέχοντας, χωρίς να προλαβαίνει.

Η ομιλία αναφέρεται στο τι είναι το άγχος, από πού ξεκινάει και αποκαλύπτει το αρχικό αίτιο του άγχους. Δίνεται η βασική γνώση και αποκαλύπτεται το μέγεθος της ασθένειας του άγχους και πώς αυτή επιδρά στον άνθρωπο. Περιγράφει πως ο σπόρος του Άγχους φυτεύεται σε πολύ μικρή ηλικία, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, σιγά-σιγά μεγαλώνει γίνεται δενδρύλλιο και μετά ενήλικο καλοριζωμένο δένδρο. Εμείς καθημερινά το φροντίζουμε με τις πράξεις μας. Εξηγεί πως το άγχος ξεκινά από την Αντίληψη: απ’ το πως αντιλαμβανόμαστε, πως καταλαβαίνουμε όλα όσα μας συμβαίνουν.

Αφού από την Αντίληψη ξεκινά το άγχος, από την Αντίληψη ξεκινά και η Θεραπεία, με βάση την πρότυπη μέθοδο της Dr. Μαρίας Λεβέντη. Η Σφαιρική Αντιληπτικότητα είναι η 1η ελληνική μέθοδος αυτοβελτίωσης και έχει δώσει σε χιλιάδες ασκούμενους τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν οι ίδιοι τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους. Όποιος αποδεχθεί τη γνώση, εφαρμόσει τα εργαλεία και ακολουθήσει τη μέθοδο απελευθερώνεται από τα δεσμά του άγχους, από του άγχους τη θηλιά.

Ετυμολογικά άγχω σημαίνει σφίγγω τον λαιμό, τον δικό μου λαιμό. Μεταφορικά απαγχονίζω τον εαυτό μου, πρακτικά επιτρέπω να με πνίγουν τα προβλήματα. Αν λοιπόν κάτι σε αγχώνει, έλα στην ομιλία και απέφυγε την αγχόνη.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας