Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Εισαγωγή στην Μη – Βίαιη Επικοινωνία



Τίτλος: Εισαγωγή στην Μη Βίαιη Επικοινωνία
Εισηγήτρια: Τελίδου Μαρία
Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Θήτα, Σύμβουλος Ευεξίας.
Κατηγορία: Μίνι Σεμινάρια - Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική - Προσωπική Ανάπτυξη
Αίθουσα: Athens View 7ος όρ.


Σε αυτό το εισαγωγικό #βιωματικό #σεμινάριο με την Μαρία Τελίδου θα
ανακαλύψετε και θα μάθετε μια μέθοδο #επικοινωνίας για να μπορείτε να
ζήσετε αρμονικά με τους άλλους, σε όλους τους τομείς της ζωή σας:
προσωπική ζωή, είτε είστε χωρίς σύντροφο, είτε με τον σύντροφό σας,
είτε με την οικογένειά σας, επαγγελματική ζωή, σχέσεις μεταξύ συνεργατών, σχέσεις με τους συναθρώπους σας, σχέσεις μεταξύ ομάδων, #σχέσειςμεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, συνήθειες και σχέσεις μεταξύ εθνών.


Θα μάθετε να επικοινωνείτε με τέσσερα απλά και ουσιαστικά βήματα με τα οποία θα δείτε ένα τέλος στις παρεξηγήσεις, τα μαλώματα, τους διαπληκτισμούς, την αποξένωση και την απομάκρυνση και στις συγκρούσεις, είτε αφορά τους άλλους είτε τον ίδιο μας τον εαυτό. Θα μάθετε να κατανοείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας και ταυτόχρονα τις ανάγκες των αγαπημένων σας προσώπων ή των άλλων.

Θα μάθετε να #ομιλείτε με τρόπο που δε θα προκαλεί την αντίδραση ή την άμυνα του άλλου αλλά τη διάθεση του να επικοινωνήσει μαζί σας από καρδιάς. Θα μάθετε πώς να οδηγείτε τον άλλον να εκφράζεται με τον ίδιον τρόπο προς εσάς. Θα μπορείτε να εντοπίζετε και να διαγράφετε όλους τους υποσυνείδητους τρόπους με τους οποίους γίνεται βίαιος ο λόγος μας παρότι δεν έχουμε την πρόθεση να πληγώσουμε τον άλλον. Τα εργαλεία που θα αποκομίσετε από αυτά τα μαθήματα κυριολεκτικά θα αλλάξουν τις σχέσεις σας για πάντα.

Η #Μη #Βίαιη #Επικοινωνία αναπτύσσει μια #γλώσσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εκφράσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, τις ανάγκες μας και τα συναισθήματα μας. Αυτό με τη σειρά του μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εσωτερικό κόσμο, τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την από καρδιάς σύνδεση με τους άλλους και τον εαυτό σας, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις.

Η Μη – Βίαιη Επικοινωνία ή Νon Violent Communication δημιουργήθηκε ως σύστημα από τον Καναδό ψυχολόγο Μάρσαλ Ρόζενμπερκγ και είναι παγκοσμίως γνωστή με πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε όλον τον κόσμο. Έχει μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα το κύριο βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπερκγ «Μη Βίαιαη Επικοινωνία – Η γλώσσα της καρδιάς» και σιγά - σιγά στην χώρα μας έχει αρχίσει πλέον να διδάσκεται.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ